'Koopmeiners overweegt vertrek, naast Ajax ook Leipzig geïnteresseerd'

5 juni 2022, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is niet de enige club met interesse in Teun Koopmeiners. Ook RB Leipzig wordt concreet in verband gebracht met de middenvelder van Atalanta. Zelf zou Koopmeiners redenen hebben om een vertrek te overwegen, maar met dertig miljoen euro hanteren de Italianen wel een zeer hoge vraagprijs.

Dat alles schreef het Italiaanse Il Giorno, nadat De Telegraaf eerder al melding deed van de interesse van Ajax. De kampioen van de Eredivisie en de nummer vier van de Bundesliga kunnen Koopmeiners Champions League-voetbal bieden, iets wat hij graag wil en wat bij Atalanta niet lukt. De ploeg eindigde als nummer acht in de Italiaanse Serie A en plaatste zich daarmee überhaupt niet voor Europees voetbal.

Daar komt bij dat Koopmeiners bij Atalanta niet zeker is van een basisplaats. Met Marten de Roon, Remo Freuler, Matteo Pessina en Mario Pasalic is de concurrentie op het middenveld fors. Zeker zonder Europees voetbal kan dat betekenen dat hij minder in actie komt. En dat zou weer nadelig zijn voor zijn kansen in het Nederlands elftal, met het WK in aantocht.

Het zou dus kunnen dat Koopmeiners Atalanta een jaar na zijn komst alweer zal verlaten, al is het ook niet zo dat hij per se wil vertrekken. De voormalig AZ'er ligt nog vast tot 2025 en dus kan Atalanta hoog in de boom zitten. Naar verluidt hanteert het een vraagprijs van dertig miljoen euro, meer dan het dubbele van wat de club uit Bergamo vorig jaar voor hem betaalde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen