Engeland uitgefloten door 'gestraft' Hongarije: "Sfeer sloeg om"

5 juni 2022, 09:51

Bondscoach Gareth Southgate heeft zich verbaasd over de situatie in de Puskás Arena van zaterdagavond. Zijn Engeland nam het daar op tegen Hongarije, en door een straf voor de thuisploeg mochten alleen kinderen (onder begeleiding) het stadion in. Toch leverde dat alsnog misdragingen op: bij het knielen als statement tegen racisme werden de Engelsen massaal uitgefloten.

Southgate vond het om te beginnen al vreemd dat de kinderen het stadion in mochten. Hongarije zou als straf voor eerdere incidenten in een leeg stadion moeten spelen, maar het reglement van de UEFA maakt daarbij een uitzondering voor kinderen tot veertien jaar. "Hoe dat samengaat met de straf, is moeilijk te begrijpen", begon Southgate tegenover Sky Sports. "In het kader van ontwikkeling wil ik dat het team altijd voor supporters speelt, maar dat was in dit geval natuurlijk niet aan de orde."

"Toen we bij het stadion aankwamen, was de sfeer eigenlijk nog heel vriendelijk", ging hij verder. "De kinderen zwaaiden toen we het veld opkwamen op warm te lopen. Die sfeer sloeg om toen we knielden. Ik denk dat het met opvoeding te maken heeft. Wij doen het om ze iets bij te brengen en ik denk dat jonge mensen alleen kunnen worden beïnvloed door volwassenen."

"Ik weet niet waarom mensen ons zouden uitfluiten om dit gebaar. Jonge mensen weten vaak niet wat ze doen, ze worden beïnvloed door volwassenen. Iedereen weet waar wij in geloven en waar we voor staan. Dat merk ik in onze stadions nog steeds. Daarom zullen we dit gebaar als team blijven maken."

 

Lees ook: Engeland verliest nipt na fluitconcert van Hongaarse kinderen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen