'Barcelona denkt aan halfjarig contract voor 39-jarige Alves'

5 juni 2022, 08:51   Bijgewerkt: 5 juni 2022, 09:06

Dani Alves (39) zal mogelijk ook komend seizoen nog het shirt van FC Barcelona spelen. De rechtsback werd afgelopen winter vastgelegd en over zijn inbreng - vooral ook buiten het veld - is de clubleiding niet ontevreden. Wel wordt goed gekeken naar de contractduur bij de mogelijke nieuwe aanbieding van de club.

Het Spaanse AS weet dat de beslissing over Alves 'ergens in de komende dagen' genomen zal worden, maar dat de kans dat hij een nieuw contract voorgeschoteld krijgt, steeds groter wordt. Daarbij is zijn leeftijd dus wel een aandachtspunt. De mogelijkheden zijn een contract voor één jaar, of zelfs een halfjaar. In dat laatste geval zal na het WK in Qatar opnieuw worden gekeken of FC Barcelona met de veteraan door wil. 

Een belangrijke reden waarom de club de samenwerking in ieder geval nu nog niet op wil zeggen, is het gedrag van de Braziliaan gedurende de afgelopen zes maanden. Hij zou een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de jongere spelers en altijd met een 'positieve en vrolijke instelling' op het (trainings)veld staan.

Fotoshoot

Hoewel het uiteraard lang niet alles zegt, werd ook Alves' deelname aan de fotoshoot voor de presentatie van het nieuwe shirt opgevat als een aanwijzing dat hij langer zou kunnen blijven. Daarbij werd benoemd dat Frenkie de Jong eveneens aanwezig was. De middenvelder werd de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen