Bayern wil Lewandowski niet laten gaan: "Contract is contract"

4 juni 2022, 23:44

Robert Lewandowski speelt na de zomer 'gewoon' in de Bundesliga, stelt Bayern München-president Herbert Hainer. De aanvaller heeft aangegeven dat hij graag wil vertrekken en FC Barcelona zou serieus werk van de Pool maken, maar in Duitsland zou er dus nog hoop zijn op een langer verblijf.

De Poolse goalgetter heeft een doorlopend contract, waardoor hij in principe aan die verbintenis gehouden kan worden. Maar de spits ligt nog maar een jaar vast. Wil de club nog iets aan hem verdienen, dan moet dat deze zomer gebeuren. Zo denkt Hainer er echter niet over, blijkt in gesprek met BILD. "Contract is contract. Waar gaan we naartoe als een speler zijn contract kan beëindigen, terwijl wij hem tot de laatste dag betalen? Dat is oneerlijk."

Hainer wil de voetballer dus aan zijn contract houden, ondanks de vertrekwens. Hij verwacht dat Lewandowksi er niet met de pet naar gaat gooien als hij in de Allianz Arena blijft. "Daar maak ik me geen zorgen over. Robert is een professional. Ik ben ervan overtuigd dat hij volgend seizoen voor ons speelt", besluit de president.

Lewandowski liet onlangs al weten dat de periode bij Bayern München wat hem betreft voorbij is. De aanvaller speelde acht seizoenen bij der Rekordmeister en pakte daarin alle prijzen die er maar te pakken waren. De afgelopen jaren werd hij steevast topscorer in de Bundesliga. Nu wil hij op zijn 33e nog een keer een nieuw avontuur aangaan. Mogelijk dus bij Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen