Bergwijn getipt: "Als hij de mogelijkheid krijgt, moet hij dat doen"

5 juni 2022, 00:00

Steven Bergwijn moet een transfer maken naar Ajax, als de club een akkoord bereikt met zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur. Dat stelt Ruud Gullit. De aanvaller steelt bij het Nederlands elftal telkens de show met zijn doelgerichtheid en balvastigheid, maar in Londen komt hij niet tot nauwelijks aan de bak.

De Amsterdammers waren afgelopen winter al serieus in de markt voor de aanvaller, maar destijds kwamen de clubs er niet uit. Nu doet de landskampioen van Nederland een nieuwe poging om hem naar de Johan Cruijff ArenA te halen. "In de krant stond dat zeventien miljoen afgewezen was. Dan denk ik wel aan zeventien miljoen pond. Ze moeten iets meer geven", zegt Gullit bij Ziggo Sport. Bergwijn zou graag terugkeren in de Eredivisie, maar de transfersom lijkt dus wel een probleem.

"Zeventien miljoen is voor Engelsen helemaal niets, dat is bijna weggeven. Maar voor Nederland is het wel veel geld. Hij moet gewoon gaan spelen, dat is heel belangrijk. Hij moet een goede club uitkiezen als dat kan. Als hij de mogelijkheid krijgt om naar Ajax te gaan, moet hij dat wel doen. Ajax speelt ook Champions League en daar doen ze het goed", vervolgt Gullit.

Bij het Nederlands elftal maakt de aanvaller indruk in een tweespitsensysteem, waar hij een ijzersterk duo is met Memphis Depay. "Bij Tottenham speelt hij in een hele andere rol. Daar speelt hij met drie aanvallers, met Son en Kane", aldus de analist, die het opvallend vindt dat Georginio Wijnaldum niet is opgeroepen voor Oranje. "Hij was zo belangrijk. Hij en Memphis waren de spelers die het Nederlands elftal constant redden met z'n tweeën."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

SterkjeJerke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker weten ja. Bij de Spurs krijgt hij toch geen kans

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen