Baggio wil WK-kwalificatieregels veranderen na 'Italiaanse schande'

4 juni 2022, 19:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roberto Baggio vindt dat er een wijziging moet komen in de kwalificatieregels voor het wereldkampioenschap. Hij vindt dat de Europees kampioen automatisch geplaatst moet zijn voor het mondiale eindtoernooi. Italië won afgelopen zomer, maar is er in november niet bij als de beste landen van de wereld het tegen elkaar opnemen.

Italië werd in de kwalificatiepoule tweede achter Zwitserland en wist zich via de play-offs ook niet te plaatsen. Daarin was Noord-Macedonië een maat te groot voor de Europees kampioen. "Het is een schande dat Italië niet naar het WK in Qatar mag na de overwinning op het EK. Ik vind het zelfs weerzinwekkend. Hebben die jongens geen beloning verdiend? Ik weet niet hoe ik zou hebben gereageerd moest het mij zijn overkomen…", stelde de oud-international tegenover Italiaanse media.

Woensdagavond speelde Italië de Finalissima tegen Argentinië, de winnaar van de Copa America. De Italianen gingen kansloos met 0-3 onderuit. Baggio vindt dat aan die wedstrijd geen conclusies te verbinden zijn. "Argentinië heeft geweldige spelers, maar de Azzurri zijn mentaal nog altijd niet hersteld van de WK-uitschakeling. Het gevoel tussen beide ploegen was niet te vergelijken."

Italië kan speelt zaterdagavond tegen Duitsland in de Nations League. De ploeg kan dan proberen het goede gevoel terug te vinden. Deze interlandperiode speelt de ploeg daarnaast nog drie wedstrijden: Hongarije (7 juni), Engeland (11 juni) en opnieuw Duitsland (14 juni) zijn dan de tegenstanders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je beloning is de EK-bokaal en -medaille, en de bonus die ze ontvangen hebben. In de WK-kwalificatie hebben ze gewoon gefaald, en als je faalt ga je niet naar het WK.

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom moeten organiserende landen dan wel beloond worden met een plaatsing? Ook: wat blijft er overeind van het principe 'de titel verdedigen'? Ik ben het eens met Baggio.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen