Timber geeft visitekaartje af: "Een luxeprobleem? Mooi toch?"

4 juni 2022, 17:28

Jurriën Timber heeft zijn visitekaartje vrijdagavond afgegeven tegen België. De verdediger mocht voor het eerst sinds september aansluiten bij het Nederlands elftal en startte meteen in de basis. Daarin deed de verdediger het meer dan prima. Hij weet dat Louis van Gaal het er niet makkelijker op heeft gekregen na zijn sterke wedstrijd.

Veel voetbalkenners hadden de Ajacied niet verwacht in de basis, aangezien er behoorlijke concurrentie is met Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. Zelf had hij het echter wel zien aankomen. "Ik wist meteen dat ik zou gaan spelen", vertelt hij na de 1-4 overwinning op de persconferentie. Hij kwam niet tot nauwelijks in de problemen tegen de Rode Duivels. "Goed opletten tijdens de training, dan weet je wel wat je moet doen. Maar makkelijk was het niet. België heeft een goede ploeg. Ik denk dat ik me op een goede manier heb laten zien."

Wat opviel, was dat de verdediger van Ajax heel ver doordekte. Het was de opdracht die hij had gekregen, vertelt hij. "Met doordekken moet je momenten kiezen. Soms sta ik ver voorin en lijkt het overdreven, maar we willen graag zo spelen. Je hebt altijd spelers voor rugdekking", doelde hij op zijn kompanen Virgil van Dijk en Nathan Aké, met wie hij het hart van de defensie vormde in deze wedstrijd.

De Ligt kwam nog als invaller binnen de lijnen, terwijl Stefan de Vrij en Jordan Teze negentig minuten op de bank bleven. "Een luxeprobleem voor de trainer? Mooi toch?", besluit hij. Bruno Martins Indi is ook geselecteerd, maar hij zat niet bij de wedstrijdselectie tegen België. De verdediger moest genoegen nemen met een plaats op de tribune, net als Bologna-middenvelder Jerdy Schouten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen