'Krijgt Mourinho spijt van belofte? PSG denkt aan succestrainer'

'Krijgt Mourinho spijt van belofte? PSG denkt aan succestrainer'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 juni 2022 – José Mourinho wordt gezien als ideale trainer voor Paris Saint-Germain. De Franse topclub had afgelopen seizoen Mauricio Pochettino voor de spelersgroep staan, maar het hele seizoen waren er al geruchten over een mogelijk ontslag. De oefenmeester wist niet ver te komen in de Champions League, het belangrijkste doel voor de eigenaren van de club. Mogelijk wordt hij nu alsnog geslachtofferd.

De Argentijn wist kampioen te worden van de Ligue 1, maar dat zien de ambitieuze eigenaren niet als een serieuze prijs. In de Champions League moet gepresteerd worden, maar dat lukte dus niet. In de knock-outfase ging het mis tegen Real Madrid, de uiteindelijke winnaar van het Miljoenenbal. Daarom kijkt de club nu naar een andere trainer, die al heeft bewezen dat hij in Europese toernooien succes kan boeken. Qua cv staat Mourinho er perfect op.

De trainer won twee keer de Champions League, tweemaal de Europa League en afgelopen seizoen wist hij de Conference League te winnen met AS Roma. The Telegraph weet nu dat de Franse club toe wil slaan nu Luis Campos de nieuwe technisch directeur is in Parijs. Het is geen geheim dat de beleidsbepaler en Mourinho het goed met elkaar kunnen vinden. Bij Real Madrid werkte het duo eerder al samen.

Het is de vraag of Mourinho op de interesse ingaat als de interesse daadwerkelijk concreet wordt. Nadat Roma de Conference League won, beloofde de trainer namelijk om te blijven in de Italiaanse hoofdstad. "Ik ga elke aanbieding weigeren. Ondanks alle geruchten, zal ik bij Roma blijven. We hebben geschiedenis geschreven", zei de succestrainer.

OGC Nice-trainer ook een optie
Mocht Mourinho zijn woord houden,dan is ook Christophe Galtier een optie. Dat meldt RMC Sport. De trainer werd in het seizoen 2020/2021 verrassend kampioen met Lille, waarna hij een transfer maakte naar het zuiden van het land. Met Nice eindigde hij dit seizoen als vijfde. 

Reacties

gerelateerd