Mühren: "Als je Frenkie gebruikt zoals hij nu kon spelen..."

4 juni 2022, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Arnold Mühren bestaat er geen twijfel over. Als Frenkie de Jong in zijn kracht wordt gebruikt, is hij een van de beste middenvelders ter wereld.

De Jong was vrijdagavond een van de uitblinkers aan Nederlandse zijde tegen België. Bij Oranje is hij meer een aanspeelpunt in de opbouw dan bij FC Barcelona, wat hemzelf ook beter bevalt. "Als je Frenkie gebruikt zoals hij nu kon spelen is hij niet een van de beste middenvelders van Europa, maar van de wereld", stelt Mühren in De Telegraaf.

"Voor deze rol heeft Barcelona hem destijds ook gehaald, want daarmee viel hij op bij Ajax. Bij Barça staat Busquets op zijn plaats, maar dat is een andere speler. Busquets is meer van het een keer raken en spelen. Frenkie kan een man uitspelen, is veel beweeglijker en kan fluitend met een man in zijn rug de bal aannemen en wegdraaien", gaat Mühren verder.

De voormalig voetballer concludeert dat het bij De Jong 'maar is hoe de trainer het ziet bij een speler op die positie'. "Als ik hem dan tegen de Belgen weer zie excelleren, denk ik: jeetje, zou mooi zijn als hij bij Barcelona elke week zo kon voetballen. Ik vond hem erg goed in Brussel.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen