Van Dijk sluit in stijl af: "Dit was een geweldige teamprestatie"

3 juni 2022, 23:08   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 23:16

Virgil van Dijk is trots op de prestatie van het Nederlands elftal op bezoek bij België. De aanvoerder van Oranje speelde in het Koning Boudewijn Stadion zijn laatste wedstrijd van het seizoen en gaat nu op vakantie. Van Dijk baalde wel van een moment in de slotfase.

"Als verdediger wil je natuurlijk altijd de nul houden", vertelde Van Dijk kort na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Helaas vliegt die bal erin, de vermoeidheid sloeg wel even toe. Zij gingen alles of niets spelen met veel aanvallers en lopende mensen. Dan kan ie vallen. Maar hier met 1-4 winnen is iets om heel erg trots op te zijn."

Toch zag de verdediger van Liverpool vooral een sterk Oranje. "Dit is een goede overwinning met goed voetbal. Maar ook zonder de bal hebben we uitstekend gespeeld, we dwongen de Belgen tot het maken van fouten. Steven Bergwijn was geweldig, Berghuis ook. Memphis was uitstekend en ik vind Frenkie altijd goed. Eigenlijk was iedereen goed. Ik kan over iedereen positief zijn, dit was een geweldige teamprestatie."

Terwijl de 1-4 overwinning van Oranje voor velen als een verrassing komt, wisten Van Dijk en zijn ploeggenoten hoe ze De Rode Duivels moesten bestrijden. "We hebben ze vooraf goed geanalyseerd. Je kunt tegen de Belgen goed voetballen tussen de linies. Zeker met de spelers die wij hebben. Ook als zij de bal hadden, stonden we uitstekend."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen