Oranje vernedert België en begint uitmuntend aan Nations League

3 juni 2022, 22:44   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 22:55

Het Nederlands elftal is vrijdagavond op sensationele wijze begonnen aan de groepsfase van de Nations League. Tijdens de eerste speelronde werd België, de huidige nummer twee van de wereldranglijst, getrakteerd op een dikke 1-4 nederlaag. Oranje is dus ook meteen de koploper van groep 4.

Oranje begon zoals verwacht in een 3-4-3-formatie, inclusief Virgil van Dijk in de basis. De aanvoerder krijgt de resterende drie Nations League-wedstrijden vrijaf van Louis van Gaal, maar leidde vandaag de verdedigingslinie. Naast Van Dijk konden Jurriën Timber en Nathan Aké rekenen op een basisplaats. Bij de zuiderburen ontbrak de niet fitte Thibaut Courtois. De uitblinker uit de Champions League-finale werd vervangen door Club Brugge-doelman Simon Mignolet.

Op slag van rust beloonde Nederland zichzelf voor de gecreëerde kansenregen in de eerste helft. Het zesde interlanddoelpunt van Steven Bergwijn was uiterst fraai en leverde de 0-1 op. Het Ajax-target draaide buiten het strafschopgebied snel open en schoot in de rechterhoek langs de kansloze Simon Mignolet. De VAR maakte enkele minuten later een strafschop voor Nederland ongedaan, nadat een vermeende handsbal de hand van Timothy Castagne niet toucheerde. Al met al ging Louis van Gaal met een tevreden gevoel de kleedkamer in én kon Oranje alleen verwijten dat het slechts 0-1 stond.

Door deze uitgedeelde mokerslag (1-4) begint Oranje uitstekend aan de Nations League-campagne. Al op korte termijn kan het Nederlands elftal deze droomstart een passend vervolg geven. Nederland werkt in een tijdsbestek van twaalf dagen liefst vier groepswedstrijden af, te beginnen aanstaande woensdag in Cardiff tegen Wales. Vervolgens besluit de ploeg van Louis van Gaal het seizoen met twee thuiswedstrijden tegen Polen en wederom Wales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen