'Dessers zet na topjaar bij Feyenoord koers richting Serie A'

3 juni 2022, 21:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cyriel Dessers wordt in verband gebracht met een transfer naar de Serie A. De spits kwam er op contractueel gebied niet uit met Feyenoord en naar verluidt wil Fiorentina daarvan profiteren. De Italianen willen de goaltjesdief deze zomer wegplukken bij KRC Genk.

Het doorgaans betrouwbare 1908.nl komt vrijdagavond met het bericht dat Dessers wordt gelinkt aan Fiorentina. Een bron meldt dat er zelfs al gesproken is tussen beide partijen. Dessers kon voor vier miljoen euro de stap van Genk naar Feyenoord maken, maar de salariseisen van de spits bleken te gortig. Zodoende kunnen andere clubs hun interesse kenbaar maken.

De 27-jarige Dessers staat tot medio 2024 onder contract bij Genk. Die club lijkt hem dus wel van de hand te willen doen. Dessers stond eerder onder contract bij OH Leuven, Sporting Lokeren, NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo. Die club verkocht hem voor vier miljoen euro aan Genk. Een jaar geleden trok hij op huurbasis naar Feyenoord.

Dat bleek een gouden greep, want Dessers groeide uit tot een fenomeen in De Kuip. Hij begon het seizoen nog op de bank van trainer Arne Slot, maar wist zich in het elftal te knokken. Uiteindelijk scoorde hij twintig keer in 31 wedstrijden. Met tien treffers werd de international van Nigeria ook nog eens topscorer van de Conference League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen