Van Gaal stelt Schouten en Martins Indi teleur bij Oranje

3 juni 2022, 20:51

Voor Jerdy Schouten (25) zit een debuut in het Nederlands elftal er vrijdagavond tegen België in het Nations League-duel in elk geval niet in. De middenvelder is door Louis van Gaal namelijk niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Samen met Bruno Martins Indi kijkt hij toe vanaf de tribune.

Omdat de wedstrijdselectie maar 23 plaatsen heeft, moest Van Gaal twee veldspelers teleurstellen. Coaches kiezen altijd voor drie keepers in de wedstrijdselectie. Potentiële debutant Schouten is dus een van de afvallers, waardoor PSV-verdediger Jordan Teze de enige speler is bij de wedstrijdselectie die zijn eerste minuten kan gaan maken voor het Nederlands elftal.

De bondscoach van het Nederlands elftal rouleert meestal de spelers die niet bij de wedstrijdselectie zitten, om te voorkomen dat hij telkens dezelfde spelers moet teleurstellen. Omdat Virgil van Dijk na België-uit met vakantie gaat, hoeft er de komende drie duels slechts één speler worden teleurgesteld. Maar zodra Vincent Janssen na zijn trouwerij aansluit, vallen er toch weer twee af: het is onduidelijk of hij tegen Wales op 8 juni al bij de selectie zit. 

Lees ookOpstelling Nederlands elftal tegen België: Cillessen op doel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen