Jong Oranje doet goede zaken en houdt EK-droom in eigen hand

3 juni 2022, 20:35

Jong Oranje is vrijdagavond uitstekend begonnen aan de interlandperiode. De ploeg van trainer Erwin van de Looi bleek in Chisinau met 0-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Moldavië. Zo zijn de Nederlandse beloften weer een stapje dichterbij het EK van volgende zomer.

De manschappen van Van de Looi wisten voorafgaand aan de interlandperiode dat drie overwinningen genoeg zou zijn voor een EK-ticket. Het werd in Chisinau al snel duidelijk dat het treffen met Jong Moldavië weinig problemen op ging leveren. Quinten Timber zorgde na twee minuten spelen met een droge knal voor de 0-1 en niet veel later was Brian Brobbey al verantwoordelijk voor de tweede treffer van Oranje.

Dat leek een voorbode voor een monsterscore in het Zimbru Stadium. Jong Oranje bleef de betere ploeg, maar was met name in de laatste fase erg slordig. Daarom konden de Moldaviërs toch met een magere 0-2 achterstand aan de thee. Na de rust sukkelde Oranje in slaap en mocht de gastheer zowaar even denken aan doelgevaar. Brobbey maakte aan die droom snel een einde door na 58 minuten de 0-3 binnen te lopen.

Daarmee was het verzet van Moldavië gebroken en kon Oranje op jacht naar meer doelpunten. Jurgen Ekkelenkamp was erg dichtbij met een fraaie schot van afstand, maar zijn poging vloog net naast. Van de Looi greep de tweede helft vooral aan om flink te wisselen. Voor Denso Kasius (Bologna) en Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers) was dat extra mooi. Zij maakten hun officiële debuut in Jong Oranje.

Door de ruime overwinning is Jong Oranje de nieuwe koploper in groep E voor EK-kwalificatie. Het team van Van de Looi heeft twintig punten en staat dus een puntje boven achtervolger Zwitersland. De Zwitsers spelen nog tegen Jong Bulgarije (zaterdag) en Jong Moldavië (woensdag). Jong Oranje heeft alles in eigen hand en treedt nog aan tegen Jong Gibraltar (dinsdag) en Jong Wales (volgende week zaterdag).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen