Oranje kan borst natmaken: Belgische supersterren aanwezig

3 juni 2022, 19:35

België treedt vanavond met een aantal sterkhouders aan tegen Oranje. In de eerste wedstrijd van de Nations League heeft bondscoach Roberto Martínez besloten een aardig team het veld van het Koning Boudewijn Stadion op te sturen. Alleen de geblesseerde Thibaut Courtois is niet van de partij.

Daarom neemt Simon Mignolet van Club Brugge plaats onder de lat. Ook hij heeft echter al de nodige ervaring en zal zijn kans willen grijpen bij afwezigheid van Courtois. Voor de neus van Mignolet vormen Toby Alderweireld, Dedryck Boyata en Jan Vertonghen het hart van de defensie. Op de zijkanten zijn Thomas Meunier en Timothy Castagne geposteerd.

Op het middenveld moet Oranje rekening houden met City-superster Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Hans Vanaken. Ook is er een basisplaats voor aanvoerder Eden Hazard. Hij heeft een dramatisch seizoen achter de rug bij Real Madrid en kende veel blessureleed. Toch wil Martínez een van zijn beste spelers richting het WK nog wat vertrouwen geven.

De diepe spits zal op zijn beurt ook wel wat vertrouwen willen tanken. Romelu Lukaku kende een teleurstellend voetbaljaar bij Chelsea, waar manager Thomas Tuchel hem vooral op de bank zette. Een terugkeer naar Internazionale lonkt, maar eerst zal de aanvaller zich nog willen laten gelden in de Nations League. Oranje is dus gewaarschuwd.

Opstelling België: Mignolet; Meunier, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Castagne; De Bruyne, Hazard, Vanaken, Witsel; Lukaku

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen