Opstelling Nederlands elftal tegen België: Cillessen op doel

3 juni 2022, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen (33) start vrijdagavond als keeper van het Nederlands elftal in de Nations League-wedstrijd tegen België. Nadat Mark Flekken de voorkeur kreeg in de laatste interlands bij de afwezigheid van Justin Bijlow, verdedigt ditmaal de goalie van Valencia het doel. Ook zijn er basisplaatsen voor Jurriën Timber, Davy Klaassen en Steven Bergwijn.

Daarme kiest Van Gaal voor Nathan Aké als centrale verdediger met een linkerbeen, waar Daley Blind en Bruno Martins Indi de andere opties voor waren. Op het middenveld staat Klaassen op papier als nummer tien, maar zal in de praktijk die rol mogelijk voor zijn Ajax-collega Berghuis zijn. De vorige keer was Teun Koopmeiners nog de kompaan van Frenkie de Jong, ditmaal begint hij dus op de bank.

Dat laatste geldt ook voor aanvaller Noa Lang, ondanks dat Van Gaal er vaak voor kiest om spelers tegen het land waarin ze spelen vaak wel te laten spelen – zoals met Flekken de vorige keer tegen Duitsland. De meest opmerkelijke bankzitters zijn Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Tyrell Malacia. Van Gaal gaf wel aan dat hij de komende periode veel zou rouleren, omdat Oranje vier wedstrijden in elf dagen speelt, dus is het nog onduidelijk welke conclusies daaruit getrokken moeten worden. 

Voor Cillessen, die de afgelopen jaren zonder blessureleed vaak de eerste keuze was bij het Nederlands elftal, betekent het dat hij zijn 62ste interland gaat spelen tegen België. De doelverdediger van Valencia is normaliter de tweede c.q. derde keuze achter Bijlow, maar de keeper van Feyenoord is zelf ditmaal niet fit. 

Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Davy Klaassen, Frenkie de Jong, Steven Berghuis; Memphis Depay en Steven Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De nations league is een soort verplichte bijeenkomst waar dus de meeste niet op zitten te wachten . Na het seizoen nog 4 potjes . Elke wedstrijd een ander basis daar hebben we echt wat aan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen