Van Hooijdonk over derby Oranje: "Wordt een soort oefenmatch"

3 juni 2022, 18:38

Pierre van Hooijdonk verwacht niet al te veel van de interland tussen België en Nederland. De oud-international speelde 25 jaar geleden zelf tegen onze Zuiderburen en denkt dat het nu een veredelde oefenwedstrijd wordt. Louis van Gaal zit volgens de analist namelijk met zijn hoofd al bij het WK.

"Ik denk dat Van Gaal vooral bezig is met zijn eigen team. Het wordt een oefenmatch met het oog op het WK. Beide teams zullen ongetwijfeld alle 5 wissels gebruiken", vertelt Van Hooijdonk in gesprek met Sporza. "Deze Nations League-wedstrijden vallen echt op een moment waar niemand er nog op zit te wachten. Zelfs de supporters zijn een beetje voetbalmoe denk ik."

Toch is het treffen met de Belgen belangrijk in de strijd om de eerste plek in groep A4 van de Nations League. Het lijkt namelijk te gaan tussen Oranje en België. "De wedstrijd tegen België brengt natuurlijk wel wat prestige met zich mee en is belangrijk in de strijd om de eerste plaats van de poule, maar ik denk dat geen van beide landen er echt om gaat malen als het resultaat tegenvalt."

De spelers van bondscoach van Gaal zullen echter graag van België willen winnen. De laatste keer dat Nederland als winnaar van het veld stapte tegen de buren, was in 1997. "Die statistiek komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ik denk dat België gewoon een betere generatie had dan wij de voorbije jaren. Maar nu liggen de twee landen weer een pak dichter bij elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen