Barça boos: Martens volgt Messi en Neymar, toptransfer PSV

3 juni 2022, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lieke Martens (29) staat voor een grote transfer in het vrouwenvoetbal. De aanvalster ruilt FC Barcelona, waar ze tot 73 doelpunten in 156 optredens in vijf seizoenen kwam, zeer vermoedelijk transfervrij in voor Paris Saint-Germain. Hoewel de Catalaanse club afgelopen seizoen zeer succesvol was op vrijwel alle fronten, stond de Nederlandse buitenspeelster lang buitenspel met een blessure. 

In Catalonië deed de afgelopen dagen het gerucht de ronde dat Martens zou hebben gevraagd of FC Barcelona wilde meedenken in de zoektocht naar een club voor haar vriend, Benjamin van Leer. Het duo wilde graag gaan samenwonen in de Barcelona, maar terwijl dat verzoek ingediend werd, kwam het PSG-gerucht naar buiten. Toen de clubleiding daarvan hoorde, zocht het boos contract met de speelster, maar kreeg het geen gehoor. 

Nadat eerder La Vanguardia de deal al meldde kwam ditmaal SPORT naar buiten met het nieuws: de deal tussen Martens en Paris Saint-Germain is beklonken. De speelster kan een verdubbeling van haar gage tegemoed zien. Anders dan bij Neymar, toen er 222 miljoen euro werd betaald voor een buitenspeler, maakt Martens de overstap transfervrij, een jaar nadat Lionel Messi bij de mannentak hetzelfde deed.

Lees ookLieke Martens draagt met goal bij aan dubbel FC Barcelona

PSV haalt Smits terug

Niet alleen Martens maakt een transfer, maar ook Oranje-international Joëlle Smits verandert van club, zo werd vrijdagmiddag duidelijk. De spits stapte een jaar geleden over naar VfL Wolfsburg, won de beker en landstitel, maar kon geen vaste plaats veroveren en keert derhalve terug in Eindhoven – waar ze nog altijd de alltime topscorer is.

"Ik heb een leerzaam, bij vlagen lastig jaar achter de rug, maar ben blij dat ik dat heb meegemaakt. Om het allerbeste uit jezelf te halen, moet een mens ook gelukkig zijn. Dat ben ik bij PSV", aldus Smits. "Hier wil ik spelen, kan ik belangrijk zijn en prijzen winnen. Zoals ik enkele seizoenen geleden al zei: ik ben hier nog niet klaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegemoet met een d schrijven is ook knap

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen