Geen Ajax: Schreuder blijft bij PEC Zwolle, 'td' Willems gaat weg

3 juni 2022, 16:00

PEC Zwolle is erin geslaagd om Dick Schreuder te behouden als trainer van de club. De coach die afgelopen seizoen instapte en er vanuit een kansloze positie alsnog bijna in slaagde om de ploeg op Eredivisieniveau te houden, stond volop in de schijnwerpers. Toch zijn beide partijen akkoord gekomen tot een langer verblijf van de broer van de nieuwe trainer van Ajax.

Dat heeft PEC Zwolle vrijdagmiddag naar buiten gebracht. Lang ging ook het gerucht dat Alfred Schreuder zijn broer wilde meenemen naar Amsterdam, maar eerder al sijpelde door dat dát toch niet zou gebeuren en dat is met dit bericht bevestigd. De man die Schreuder naar PEC Zwolle haalde, gaat de club echter wel verlaten, zo staat te lezen in hetzelfde communiqué.

Marcel Boudesteyn is namelijk de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle, waardoor Mike Willems vertrekt bij de Eerste Divisie-club. 'Dit zijn de hoofdlijnen van de wijzigingen doorgevoerd door de AVA om de rust binnen PEC Zwolle te laten terugkeren en ervoor te zorgen dat de club binnen een jaar weer promoveert naar de Eredivisie', staat te lezen over het behouden van Schreuder en vertrek van Willems.

Lees ook: 'Schreuder wil Duitse assistent-trainer naar Ajax halen'

Algemeen directeur PEC Zwolle

Door de veranderende rol van Boudesteyn moet er wel een nieuwe algemeen directeur worden aangesteld. Tot die gevonden is, neemt Arjan Jansen de honneurs waar, zodat het bestuur de tijd krijgt om een nieuwe technische man te vinden. Die moet in elk geval gaan werken mét Schreuder. 'Hij heeft toegezegd te blijven. De trainer zit vol energie om komend seizoen de positieve flow, gesteund door supporters, sponsoren en aandeelhouders, door te zetten', staat er te lezen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen