Boskamp en Mulder stellen gecombineerd elftal Oranje en België samen

3 juni 2022, 14:17   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 14:31

De Nations League begint voor Oranje vanavond (vrijdag) met de burenruzie tegen België. Jan Boskamp en Youri Mulder volgen het voetbal in beide landen op de voet en werden daarom gevraagd om hun favoriete gecombineerde elftal samen te stellen. 

Over enkele namen waren de twee het snel eens. "Moeten er sowieso in: Courtois, De Ligt, Van Dijk, de Kev (Kevin de Bruyne, red.) en Lukaku", werd Boskamp geciteerd door Het Nieuwsblad. Van dat vijftal had Mulder alleen zijn twijfels bij De Ligt. "Bij Oranje ligt hij tegenwoordig in balans met Timber. Streep De Ligt maar door in mijn elftal, ik kies Timber. Echt een bijtertje."

De verdere twijfelgevallen waren vooral spelers van België. Bijvoorbeeld Eden Hazard. "Eden heeft beloofd dat 'ie volgend jaar messcherp staat. Dan moet hij de flank ook wel aankunnen. Hij heeft toch twee jaar kunnen rusten. Boskamp zal wel zeggen dat ik er geen verstand van heb, maar dit is een ploeg die perfect in balans is." Boskamp zelf koos op de linkerflank voor Yannick Carrasco; Denzel Dumfries stond in beide elftallen op rechts.

Hoewel Romelu Lukaku bij Chelsea een moeizaam seizoen achter de rug heeft, twijfelden beide analisten niet over de spits. "Lukaku en Memphis, dat zou ook matchen", stelde Mulder. "Zag je met wat voor auto Lukaku aankwam in Tubeke? Daar houdt Memphis ook wel van. Ik zie hun Lamborghini's al naast elkaar op de parkeerplaats staan."

Elftal Jan Boskamp: Courtois; De Ligt, Van Dijk, Vertonghen; Dumfries, De Jong, De Bruyne, Witsel, Carrasco; Lukaku, Memphis

Elftal Youri Mulder: Courtois; Timber, Van Dijk, Vertonghen; Dumfries, De Jong, De Bruyne, Tielemans, Hazard; Lukaku, Memphis

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen