Vice-president geeft uitsluitsel: Frenkie hoeft niet weg bij Barcelona

3 juni 2022, 12:55

Frenkie de Jong hoeft niet per se te vertrekken bij FC Barcelona. Dat maakte vice-president Eduard Romeu in de Spaanse pers duidelijk. Hij ging daarmee in op de speculaties dat een verkoop van de Nederlander aan Manchester United noodzakelijk zou zijn vanwege de financiële situatie van de club. 

Dat Barcelona met geldproblemen kampt, is bekend. Vraagtekens zijn er echter over hoe ernstig de situatie is. De Jong zou naar verluidt voor een bedrag van 85 miljoen euro kunnen vertrekken naar Manchester United, maar noodzakelijk is dat volgens Romeu dus niet. "Als hij zou vertrekken, zou dat een technisch besluit zijn", zei hij in gesprek met het Spaanse Sport.

De Jong zei zelf eerder ook al niets te weten van een noodzaak om hem te verkopen. Hij wilde niet vertellen of er contact is geweest met Manchester United, maar noemde het 'logisch' dat hij na de aanstelling van Erik ten Hag aan de club wordt gelinkt. Hij gaf aan zelf het liefst bij Barcelona te blijven, maar sloot een vertrek tegelijkertijd niet uit. 

Lees ook: De Jong gaat in op eigen toekomst: "De link met United is logisch"

Loonkosten

Wel is het voor Barcelona nog altijd nodig om verder te snijden in de loonkosten. "Mateu (Alemany, sportief directeur, red.) heeft geweldig werk geleverd. De loonkosten zijn met meer dan 150 miljoen euro verlaagd. We zijn op de goede weg, maar het is nog niet genoeg. Onze salariskosten zijn 560 miljoen euro, terwijl dat bij Bayern München en Real Madrid bijvoorbeeld 300 en 400 miljoen is. De salarissen zijn onevenredig en opgeblazen. We blijven er druk over onderhandelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen