Vertonghen: "We spelen tegen het beste Nederland sinds jaren"

3 juni 2022, 12:24

Waar verschillende spelers zich inmiddels hebben uitgesproken tegen de vier Nations League-duels die na het seizoen nog op het programma staan, kijkt Jan Vertonghen er juist naar uit. Hij speelt vanavond (vrijdag) met België de Derby der Lage Landen tegen Nederland. "We spelen tegen het beste Nederland sinds jaren", stelde hij zelf. 

"We spelen thuis voor een vol stadion en veel jongens kennen elkaar, dus het blijft een speciale wedstrijd", begon Vertonghen, die echter ook erkende dat deze derby minder leeft dan vroeger. "Ik denk dat voetbal in het algmeen op dat gebied iets softer is geworden", stelde hij. "Veel jongens lijken elkaar beter te kennen en gaan anders met elkaar om. Misschien dat Nederland voor de echte derby ook iets meer naar Duitsland trekt. Maar ook voor hen blijft deze wedstrijd bijzonder."

Nations League

Veel landen zien deze wedstrijden vooral als voorbereiding op het WK, maar dat gaat voor Vertonghen niet op. Hij wil het eindtoernooi in Qatar dan ook niet zijn laatste kans op een prijs met België noemen. "Ik vind de Nations League ook een prijs. Eentje die misschien nog aan status moet winnen, maar als het over vijftien jaar wel als hoofdprijs gezien wordt, zouden we het jammer vinden als we hem nu niet hebben gehaald."

"Dat is ook zo met de Conference League", voegde Vertonghen daaraan toe. "Daarom vind ik het mooi om te zien dat twee van zulke grote clubs in de finale stonden en dat het door AS Roma ook gevierd werd als een hoofdprijs. Ik denk dat het belangrijk is dat dit soort competities aan status winnen. Als je 'm nu wint, is dat over een aantal jaar misschien nog meer waard", doelde hij dus ook op de Nations League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen