Streep door droomdebuut tegen Oranje: Openda blijkt geschorst

3 juni 2022, 14:34

Loïs Openda gaat zijn debuut in de Belgische nationale ploeg niet maken tegen het Nederlands elftal. Daar hoopte de spits deze week wel op, maar de Belgische voetbalbond is er inmiddels achter dat hij helemaal niet speelgerechtigd is. Openda is namelijk geschorst.

Openda pakte geel in zijn meest recente wedstrijd met België Onder 21. Omdat dat zijn derde gele kaart was, is hij geschorst voor de eerstvolgende competitieve wedstrijd. Dit geldt ook voor wedstrijden met de hoofdmacht van België, en in dit geval dus voor de Nations League-wedstrijd tegen Nederland van vanavond (vrijdag).

Dat Openda tot voor kort van niets wist, bleek uit zijn interviewteksten van eerder deze week. "Het is een droom om voor de Rode Duivels te spelen", werd hij geciteerd door De Telegraaf. "Het is speciaal om met zulke grote namen te spelen. En het is ook speciaal om tegen Nederland te spelen, omdat ik er twee jaar heb gespeeld."

Herkansingen

Dat laatste gaat dus niet gebeuren, al liggen er voor Openda - die voor het eerst bij de Belgische selectie zit - nog drie kansen om te debuteren. Na Nederland speelt België deze weken in de Nations League namelijk ook nog tegen Polen (thuis), Wales (uit) en opnieuw Polen (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen