Contract en promotie voor Ajax-talent: "Kijk op naar Neymar en Ronaldinho"

3 juni 2022, 11:19   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 11:26

De zeventienjarige Jaydon Banel heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract bij Ajax. De talentvolle linksbuiten, die al sinds 2012 in de Amsterdamse jeugdopleiding rondloopt, is vastgelegd tot medio 2025. 

Daarmee zal Banel vanaf komend seizoen ook aansluiten bij Jong Ajax. Tot dusver speelde hij zijn wedstrijden vooral bij Ajax Onder 18, al deed hij in de Keuken Kampioen Divisie ook al acht keer mee (één keer als basisspeler). In die acht duels leverde de aanvaller één assist; doelpunten maakte hij op dat niveau nog niet. Wel was hij afgelopen seizoen in de Youth League goed voor één goal en twee assists in vier wedstrijden.

"Vanmorgen had ik een beetje knikkende knieën, maar gelukkig heb ik goed geslapen vannacht. Mijn familie keek uit naar dit moment", zei Banel zelf op de website van Ajax. "Al die jaren dat ik hier rondloop, hebben mij gevormd als speler. Bij Jong Ajax wil ik basisspeler worden en mijn stempel gaan drukken. Van daaruit wil ik naar het eerste toewerken."

Neymar en Ronaldinho

Banel omschrijft zichzelf als een snelle en doelgerichte dribbelaar. "Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho. Dat zijn spelers die op dezelfde positie functioneren. Zo wil ik ook spelen. Ik ben echt gecharmeerd van hun spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen