De Jong gaat in op eigen toekomst: "De link met United is logisch"

3 juni 2022, 08:19   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 08:45

Frenkie de Jong weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De middenvelder van FC Barcelona staat in de belangstelling van het Manchester United van zijn oude trainer Erik ten Hag. In gesprek met het Algemeen Dagblad kon hij daar nog niet te veel over kwijt, al vertelde hij wel over de situatie en zijn eigen ideeën bij een eventuele transfer.

Zo vertelde hij onder meer dat een gebrek aan speeltijd niet iets is waar hij bang voor zou zijn, bij zowel zijn huidige als een eventuele nieuwe club. "Daarvoor heb ik wel genoeg vertrouwen in mezelf. Ook bij Barcelona ben ik daar niet bang voor. De trainer heb ik onlangs nog uitgebreid gesproken. Dat was een heel goed gesprek." Of hij ook al met Manchester United sprak? "Daar ga ik niet op in. Ook niet op andere namen of clubs. Vroeger was ik daar nog wel eens naïef en onbevangen in. Dat doe ik nu maar niet meer."

Toch wordt er genoeg gespeculeerd over de toekomst van de ex-Ajacied, waarbij het dus vooral over United gaat. "Ik snap wel dat die link gelegd wordt. Die optelsom is niet zo moeilijk, logisch ook wel. Ik heb prettig met Ten Hag samengewerkt bij Ajax - en ik kan ook niet in de toekomst kijken natuurlijk. Maar het liefst blijf ik bij Barcelona", herhaalde hij zijn eerder uitgesproken wens. "Dat is altijd mijn droomclub geweest en dat is het nog steeds. Zolang ik niets van de clubleiding hoor, neem ik aan dat er niets speelt."

Financiële nood

Volgens verschillende media is het juist de clubleiding die kan besluiten dat De Jong zijn loopbaan toch ergens anders moet voortzetten. De vermeende vraagprijs van ongeveer 85 miljoen euro kan Barcelona helpen om de zorgelijke financiële situatie om te buigen. "De club heeft dat nooit op die manier tegen mij gezegd", vertelde De Jong echter. "Voor mij is dat puur iets uit de media. Het heeft ook niet zoveel zin om daarover na te denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen