Álvarez, Gutièrrez en Dessers onderuit met Mexico en Nigeria

3 juni 2022, 07:48   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 08:19

De Eredivisie-spelers die in de nacht van donderdag op vrijdag voor hun land in actie kwamen, hebben daarbij weinig succes geboekt. Zo gingen Edson Álvarez en Érick Gutiérrez met hun Mexico met 0-3 onderuit tegen Uruguay, terwijl Cyriel Dessers dit keer niet tot scoren kwam bij de 1-0 nederlaag van Nigeria bij Ecuador.

Mexico - Uruguay 0-3

Bij de vriendschappelijke ontmoeting tussen Mexico en Uruguay stonden Álvarez en Gutiérrez allebei aan de aftrap. De Ajacied en de PSV'er konden allebei niet voorkomen dat de rebound na een kopbal van Edinson Cavani tot de 0-1 van Matias Vecino leidde. Het was de enige goal van de eerste helft, waarna Cavani na rust zelf de hoofdrol opeiste.

De 35-jarige spits, die sowieso niet bij Manchester United zal blijven voor een samenwerking met Erik ten Hag, profiteerde al in de eerste minuut na rust van een slim overstapje van Vecino. Daarmee kon hij de lage voorzet van Facundo Pellistri eenvoudig binnenschieten. Zijn tweede maakte hij al zeven minuten later met een harde schuiver van buiten de zestien. Daarmee bepaalde Cavani de eindstand op 0-3.

Ecuador - Nigeria 1-0

(Ex-)Feyenoorder Cyriel Dessers speelde eerder deze week zijn eerste interland sinds oktober 2020 (zijn tweede in totaal) en was daarbij direct trefzeker. Tegen Ecuador - een van de tegenstanders van Oranje op het komende WK - had de spits echter minder geluk. In het vriendschappelijke duel zag hij Villarreal-verdediger Pervis Estupinan al binnen drie minuten 1-0 maken. Hij en zijn ploeggenoten konden daar niets meer aan doen, waarmee dat dus ook de eindstand zou blijken.