Van Gaal bespreekt 'niet verstandige' steunbetuiging Memphis

2 juni 2022, 20:21

Louis van Gaal vindt het onverstandig dat Memphis Depay zijn steun heeft betuigd aan Quincy Promes, die wordt verdacht van poging tot moord en drugshandel. Tegelijkertijd toont de bondscoach van het Nederlands elftal begrip voor het feit dat Memphis het heeft opgenomen voor zijn maatje.

Memphis plaatste woensdag op Instagram een steunbetuiging aan Promes, die met Spartak Moskou beslag heeft gelegd op de Russische beker. 'Trots op het feit dat je staande blijft terwijl mensen die niets van je privéleven afweten je vooroordelen zonder dat er strafbare feiten zijn bewezen. Er wordt van alles gezegd, maar je bent er en je doet je ding', schreef de aanvaller van FC Barcelona.

Van Gaal werd donderdag geconfronteerd met de actie van Memphis. "Hij probeert als speler van het Nederlands elftal een medespeler te steunen en zegt iets over de rechtspraak en waarden in Nederland. Daar sta ik volkomen achter. Volgens mij is Promes nog niet veroordeeld. Waarom gaan wij daarover praten? Zodat hij nog verder in de put raakt? Je moet altijd maar afwachten of hij schuldig wordt verklaard."

Verstandig vindt Van Gaal het niet dat Memphis openlijk zijn steun heeft uitgesproken aan Promes. "Dat is een tweede, maar ik begrijp het wel. Ik stond ook naast Patrick Kluivert om hem steun te geven. Dat was een vergelijkbare situatie. Ik heb hem toen ook geholpen. En nadat hij veroordeeld was en zijn straf uitzat, stond ik ook naast hem. Zo ben ik en zo is Memphis ook."

Promes maakt ook deze interlandperiode geen deel uit van de selectie van Oranje. Van Gaal is voorlopig niet van plan hem te selecteren. "Hij kan de focus niet hebben omdat hij hiermee zit. Hij is niet voor niets naar Rusland gegaan, daar zit hij ver weg en is het wat makkelijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen