Van Dijk is het oneens met Van Gaal: "Hij hoort altijd in Oranje"

2 juni 2022, 19:24   Bijgewerkt: 2 juni 2022, 19:53

Als Virgil van Dijk op de stoel van bondscoach van Louis van Gaal zou zitten, dan was Georginio Wijnaldum gewoon geselecteerd voor de Nations League-wedstrijden tegen België, Wales en Polen. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft tegelijkertijd begrip voor de beslissing van Van Gaal.

"Ik vind, maar ik ben de bondscoach niet, dat hij met zijn kwaliteiten altijd in Oranje hoort. Maar hij zit niet in de beste fase van zijn carrière en niet goed in zijn vel. De keuze die de bondscoach maakt, moet hij vooral accepteren. Hij moet er vooral alles aan doen om terug te komen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Hij is heel belangrijk voor de groep, binnen en buiten het veld. Dat zal in de toekomst weer zo zijn", aldus Van Dijk donderdag tijdens de afsluitende persconferentie richting de ontmoeting met België.

Van Dijk is goede maatjes met Wijnaldum. "Hij is zijn koppie aan het leegmaken en de focus op het nieuwe seizoen zal heel snel weer beginnen. Het is vooral taak dat hij weet waar hij aan toe is bij zijn club. Hij moet gaan spelen en de lach op zijn gezicht terug krijgen die we allemaal missen. Die wil ik ook weer zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen en we hem met zijn kwaliteiten en mentaliteiten heel gauw terug gaan zien. Iedereen die Gini kent, zal daar geen twijfel over hebben."

Wijnaldum maakt deze interlandperiode geen deel uit van de 26-koppige selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Paris Saint-Germain, die het afgelopen seizoen weinig aan spelen is toegekomen, ontbrak ook al in de voorselectie. Volgens Van Gaal is de afwezigheid van Wijnaldum geen issue binnen de spelersgroep, ondanks dat onder meer Van Dijk heeft laten weten dat hij een andere keuze zou hebben gemaakt. "Ik heb uitgelegd waarom ik Wijnaldum niet geselecteerd heb. Dat doe altijd. Elke stap die ik doe communiceer ik met mijn spelers en staf. Dat is allemaal geen probleem geweest. Spelers moeten antwoorden geven op vragen van de media. En dan moeten ze niet oneerlijk zijn", aldus Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit noemt zich beste speler hij is zelf al een arrogant figuur en ik vind als een trainer zegt je staat reserve moet je dat gewoon accepteren nee meneer is gebelgd en zijn vriendje ook .Donder toch op met zulke figuren als kijker kan je ze missen als kiespijn .Zijn geen gras opvreters ben gewoon doetjes gewoon verwende jochies lekker in Frankrijk en Engeland blijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen