Neymar nadert Pelé na dubbelslag in vriendschappelijke interland

6 juni 2022, 21:49

Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer Neymar zich kroont tot topscorer aller tijden van de Braziliaanse nationale ploeg. Die eer is nu nog voor de legendarische Pelé, maar de huidige Braziliaanse ster is niet ver meer van hem verwijderd. Integendeel zelfs. Dankzij twee doelpunten in de vriendschappelijke interland tegen Zuid-Korea is het verschil nog slechts drie treffers. Neymar hielp zijn land daarmee aan een ruime overwinning: 1-5. 

De aanvaller zal blij zijn dat hij zich deze week mocht melden bij de nationale ploeg. Hij heeft immers geen makkelijk seizoen achter de rug. Neymar kwam in 28 officiële wedstrijden voor Paris Saint-Germain tot 'slechts' dertien doelpunten en acht assists. Dat de achterban van de Franse grootmacht meer van hem verwacht, liet ze regelmatig blijken door hem uit te fluiten. Ook Lionel Messi moest het meermaals ontgelden. Maar waar Messi woensdagavond al indruk maakte in dienst van de Argentijnse nationale ploeg, deed Neymar dat donderdagmiddag dus in het Braziliaanse shirt. 

Lees ook: Messi kan geluk niet op na La Finalissima: "Een geweldig team"

Brazilië is één van de gedoodverfde favorieten voor de eindzege in Qatar. Het moet deze winter eigenlijk ook gaan gebeuren voor de Goddelijke Kanaries, want de laatste eindwinst dateert van bijna twintig jaar geleden. Dat de huidige ploeg over heel veel kwaliteit beschikt, bewees ze ook in de oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. Na zeven minuten was het al raak: Richarlison opende de score. Zuid-Korea maakte na 31 minuten weliswaar nog wel gelijk, maar daarna, en vooral in de tweede helft, was er geen houden aan voor de Koreanen. Neymar schoot zijn ploeg vlak voor rust uit een strafschop weer op voorsprong en na twaalf minuten in de tweede helft trof hij, wederom vanaf de stip, voor de tweede keer raak. 

Daarmee bracht hij zijn doelpuntentotaal in het Braziliaanse shirt op 73, nog slechts vier minder dan Pelé. Brazilië had de smaak te pakken in de tweede helft en maakte er in de slotfase nog twee. Philippe Coutinho zorgde voor de 1-4, waarna Gabriel Jesus in de blessuretijd de eindstand bepaalde op 1-5. Een fijne zege dus voor Brazilië, dat over vier dagen oefent tegen Japan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen