Serieuze versterking voor Real: Rüdiger transfervrij naar Madrid

2 juni 2022, 13:49

Real Madrid is, ondanks de eindzege van de Champions League, niet van plan om deze zomer stil te zitten. De Koninklijke greep weliswaar naast Kylian Mbappé, maar hoopt in de persoon van Aurélien Tchouameni alsnog een Franse smaakmaker naar de Spaanse competitie te halen. Antonio Rüdiger mag zich in ieder geval alvast Real Madrid-speler noemen. De Duitse centrumverdediger maakt transfervrij de overstap van Chelsea

De komst van Rüdiger naar Real Madrid hing al een paar maanden in de lucht. Toen Chelsea door de financiële sancties aan het adres van toenmalig eigenaar Roman Abramovich niet meer om de tafel mocht met haar spelers om nieuwe contracten te bespreken, werd eigenlijk al duidelijk dat Rüdiger de club transfervrij zou verlaten. Hij was immers in het bezit van een aflopend contract. De Duitser, in het afgelopen seizoen niet uit het elftal van Thomas Tüchel weg te denken, werd eerder dit jaar ook in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona en Bayern München, maar kiest dus voor Real Madrid. Hij tekent een contract tot medio 2026 bij de kampioen van Spanje én Europa. 

Rüdiger streek in de zomer van 2017 neer op Stamford Brigde. Chelsea telde 35 miljoen euro neer om hem los te weken bij AS Roma. Hij had niet veel tijd nodig om een basisplaats te veroveren, al duurde het wel even voordat hij écht gewaardeerd werd. Tüchel was een groot fan van Rüdiger. Dat blijkt wel uit het feit dat de Duitse oefenmeester sinds zijn komst in het najaar van 2020 vaker een beroep deed op zijn landgenoot dan welke Chelsea-speler ook, namelijk 78 keer. Rüdiger droeg uiteindelijk 203 keer het shirt van de Londenaren. Hij scoorde twaalf keer. Rüdiger werd geen kampioen met Chelsea, maar won vorig jaar wel de Champions League. Manchester City werd in de finale met 1-0 verslagen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen