Flinke leegloop bij stuntploeg uit KKD door vertrek spelmakers

2 juni 2022, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Eindhoven was dé revelatie van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabantse club werkte in de Eerste Divisie met de vijftiende (!) begroting, maar wist desondanks verrassend genoeg op een derde plek te eindigen. Het fantastische seizoen heeft er echter voor gezorgd dat veel smaakmakers het Jan Louwers Stadion verlaten.

Rob Penders heeft in zijn eerste seizoen als trainer van FC Eindhoven een wonder verricht. De play-offs voor promotie/degradatie werden gehaald, waarin het in de tweede ronde werd uitgeschakeld door ADO Den Haag. Echter was trots het gevoel wat overheerste in Eindhoven, en dat is terecht. De club uit de Lichtstad zorgde ervoor dat het publiek weer naar het Jan Louwers Stadion trok én dat FC Eindhoven weer serieus werd genomen in de Eerste Divisie.

Dat was wel eens anders voor de blauw-witten, die in voorgaande seizoenen niet in de buurt van de play-offs kwamen. Om dat volgend jaar opnieuw te bewerktstelligen zal er een hoop moeten gebeuren. FC Eindhoven ziet bijna alle smaakmakers van dit seizoen namelijk vertrekken. 

Joey Sleegers is één van deze spelers. De veelscorende buitenspeler is in onderhandeling met een club uit het Midden-Oosten, terwijl Jort van der Sande volgend seizoen in het shirt van NAC Breda te bewonderen is. Daar is het niet bij gebleven. De complete, succesvolle, voorhoede is door het plotselinge vertrek van Charles-Andreas Brym verdwenen.

Na het mislopen van Patrick Pflücke is Sparta Rotterdam namelijk doorgeschakeld naar de Canadees international van de Eindhovense club. Tevens werd Valentino Vermeulen woensdag in Dortmund gepresenteerd. De 20-jarige wingback maakt transfervrij de overstap naar het tweede elftal van Borussia Dortmund

Lees ook: KKD-revelatie Vermeulen naar Dortmund: "Het is bijna een droom"

Azzagari en Kestens

Vier flinke aderlatingen voor hoofdtrainer Rob Penders, die wel twee oude bekenden bij NAC Breda heft opgepikt. Yassine Azzagari en Pjotr Kestens, die wordt gehaald als opvolger van Brym, hebben inmiddels een contract getekend in de Lichtstad. Er zal ongetwijfeld nog meer bij moeten komen om het vertrek van de sterkhouders op te vangen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen