Messi kan geluk niet op na La Finalissima: "Een geweldig team"

Messi kan geluk niet op na La Finalissima: "Een geweldig team"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 juni 2022 – Terwijl Oekraïne woensdagavond een belangrijke stap zette richting WK-deelname, bewees Argentinië dat het één van de topfavorieten zal zijn voor de eindzege in Qatar. De Zuid-Amerikanen troffenItalië in 'La Finalissima', de strijd tussen de Europees en Zuid-Amerikaans kampioen. De Italianen kwamen er echter totaal niet aan te pas en werden met een 0-3 nederlaag van het veld gevaagd. Lionel Messi heeft er volop van genoten. 

Wie dacht dat Messi het voetballen was verleerd, kwam woensdagavond bedrogen uit. De Argentijn heeft weliswaar een teleurstellend eerste seizoen bij Paris Saint-Germain achter de rug, maar in dienst van zijn land bewees hij nog altijd één van de beste spelers ter wereld te zijn. Messi had er zin in en had met een assist op de openingstreffer van Lautaro Martínez een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 0-3 overwinning. De meervoudig winnaar van de Gouden Bal verscheen na afloop met een grote glimlach voor de camera van ESPN. ''Het was een mooie finale. We speelden een heel complete wedstrijd, de tweede helft was spectaculair.''

Argentinië veroverde afgelopen zomer ten koste van Brazilië al de Copa América, waarmee Messi eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan, namelijk een hoofdprijs winnen met de nationale ploeg. De oud-speler van FC Barcelona mocht woensdagavond wederom een trofee de lucht in houden. Hoewel 'La Finalissima' geen hoofdprijs is, wordt de overwinning op Italië gezien als volgende stap in de goede richting. ''We zijn in staat dingen te verbeteren die we al in ons spel hebben, we kunnen dingen toevoegen aan ons spel. Het was opnieuw een demonstratie dat deze ploeg overal klaar voor is.''

Daarmee doelde Messi ongetwijfeld op het WK in Qatar. Daar moet voor de kleine Argentijn de ultieme bekroning volgen op een indrukwekkende loopbaan. In 2014 waren Argentinië en Messi al heel dichtbij, maar toen trok Duitsland aan het langste eind. De Duitsers zijn ook in Qatar een potentiële tegenstander, in tegenstelling tot Italië. De Italianen kroonden zich afgelopen zomer nog tot Europees kampioen, maar ontbreken in Qatar. Messi zag de ontmoeting van woensdagavond, op een volgepakt Wembley, desondanks als een 'mooie test'. ''Het is onfortuinlijk dat ze zich niet kwalificeerden voor het WK, dit had makkelijk een kwartfinale of een halve finale op het WK kunnen zijn. Het is een geweldig team'', was hij zelfs lovend over de Italianen. 

Reacties

gerelateerd