Botman reageert op transfer en Oranje-verkiezing Martins Indi

2 juni 2022, 07:50

Als het aan Sven Botman ligt, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Lille al gespeeld. De verdediger maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Noord-Frankrijk, waar hij vorig jaar landskampioen werd. Hoewel Lille en Botman een teleurstellend seizoen achter de rug hebben, aast de Nederlander deze zomer op een toptransfer. 

''Dat weet ik niet, maar ik denk van wel'', reageert Botman bij het Algemeen Dagblad op de vraag of hij zijn laatste wedstrijd voor Lille heeft gespeeld. ''Het is de bedoeling dat ik een stap ga maken. Er lopen gesprekken nu. Daar ga ik allemaal niet op in, maar dat verloopt goed. Ik hoop wel dat de transfer voor het nieuwe seizoen rondkomt. Voor de voorbereiding ook het liefst, ja.'' Botman had zijn ijzersterke eerste seizoen in Frankrijk vorig jaar al kunnen bekronen met een toptransfer. De verdediger stond in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan, maar de vraagprijs was de Italianen iets te gortig. En afgelopen winter liet Lille Botman niet verkassen naar Newcastle United. 

Volgens Botman zijn AC Milan en Newcastle United nog altijd geïnteresseerd. ''Veel meer kan en wil ik er niet over zeggen. Wat ik wil? Een mooie stap maken naar een mooie competitie. Ik heb ook zin in een nieuwe stap. Ik ben me er wel bewust van wat ik wil. Dat is niet per se naar díe club of díe competitie. Je weegt van alles mee en dan moet het totaalplaatje passen bij je. Ik moet er een heel goed gevoel bij hebben'', aldus de verdediger, die ondanks een moeilijk seizoen over interesse dus niets te klagen heeft. Waar Lille zich in 2021 nog kroonde tot kampioen van Frankrijk, eindigde het onlangs in de middenmoot. ''Er zijn veel dingen gebeurd. Binnen de club ook. Spelers gingen de deur uit.''

Martins Indi

De oud-speler van Ajax en SC Heerenveen mocht zich begin deze week weer melden bij Jong Oranje. Een uitverkiezing voor Oranje zat er wederom niet in. Waar Botman al een tijdje wacht op een belletje van Louis van Gaal, mocht Bruno Martins Indi zich maandag wél melden bij het 'grote' Oranje. Martins Indi is één van de opvallende namen in de Nations League-selectie van Oranje. Wat Botman ervan vindt dat Martins Indi wel, maar hij niet is geselecteerd? ''Dat is de keuze van de bondscoach. Ik ben gewoon geduldig. Uiteindelijk hoop ik dat ik ooit vaste waarde mag zijn in de Oranje-selectie'', zegt de verdediger van Lille. 

Botman geeft aan dat hij Van Gaal nog niet één-op-één heeft gesproken. Hij voelt zich er in ieder geval klaar voor om voor het grote Oranje aan het werk te gaan. ''Ja, ik denk wel dat ik daar mee kan, al moet ik natuurlijk nog een hoop leren. Bij Oranje lopen goede verdedigers. Als er één of twee wegvallen, hoop je dat op te kunnen vullen. Maar dat komt hopelijk nog.'' De concurrentie in het Nederlands elftal is inderdaad niet gering. Van Gaal heeft de beschikking over Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Jurriën Timber, Daley Blind, Nathan Aké, Jordan Teze én Martins Indi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen