Chiellini neemt afscheid in mineur bij masterclass Messi en Di Maria

1 juni 2022, 22:58

Giorgio Chiellini had waarschijnlijk meer verwacht van zijn laatste interland. De Italiaanse verdediger was met zijn landgenoten kansloos tegen een ontketend Argentinië. Met Lionel Messi en Angel Di Maria als grote smaakmakers eindigde het duel in 0-3. 

Argentinië en Italië stonden tegenover elkaar in de Finalissima, een wedstrijd tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika. Messi en zijn ploeggenoten waren de gedoodverfde favoriet voor aanvang van het duel. De ploeg was al 31 wedstrijden op rij ongeslagen, terwijl de tegenstander in een dip zit. De ploeg wist geen ticket te bemachtigen voor het wereldkampioenschap. Dit was de ideale wedstrijd om de negatieve sentiment af te wenden, maar dat lukte allerminst.

Argentinië was van de eerste tot de laatste minuut de bovenliggende partij, waarbij Messi en di Maria hun ploeg bij de hand namen. De spelers van Paris Saint-Germain vonden elkaar blindelings en waren een plaag voor de Italiaanse defensie, waar Chiellini dus zijn laatste duel speelde. Hij en zijn ploeggenoten werden aan alle kanten voorbijgelopen. Na een half uur kwamen de Zuid-Amerikanen op voorsprong via Lautaro Martínez na een prachtige actie van Messi.

Op slag van rust was de spits van Internazionale de aangever bij de treffer van Di Maria, waarna het in de 94e minuut nog 0-3 werd via Paulo Dybala. Hij werkte de bal tegen de touwen uit een rebound, na een prachtige actie van Messi. Italië mocht doelman Gianluigi Donnarumma bedanken dat het 'slechts' bij drie tegendoelpunten bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen