'Recordtransfer Newcastle United heeft gevolgen voor Haller'

1 juni 2022, 21:14

Newcastle United lijkt Borussia Dortmund te hebben afgetroefd met de komst van Hugo Ekitike. De spits stond dit seizoen onder contract bij Stade de Reims en gaat nu voor iets minder dan vijftig miljoen euro aan de slag in de Premier League. De Duitse club zat ook achter hem aan, maar moet nu op zoek naar een andere aanvaller. Daarom zou Sébastien Haller weer in beeld zijn.

De negentienjarige aanvaller staat te boek als toptalent. Dit seizoen wist hij tien doelpunten te maken in 1275 minuten. De Premier League-club betaalt 36 miljoen euro aan de Franse club. Dat bedrag kan door middel van 'zeker haalbare bonussen' oplopen met nog eens tien miljoen euro en er is een doorverkooppercentage van vijftien procent, meldt L'Équipe.

Mocht de deal officieel bevestigd worden, dan is hij de duurste aankoop ooit van de club. Newcastle United werd afgelopen seizoen overgenomen door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië, waardoor geld geen enkel probleem meer is voor de club. Dat blijkt uit het feit dat er bijna vijftig miljoen euro wordt betaald voor de tiener.

Haller weg bij Ajax?

Dat Dortmund naast de aanvaller heeft gegrepen, betekent wellicht dat Ajax rekening moet houden met het vertrek van Sébastien Haller. Journalist Manuel Veth weet dat de Duitse club twijfelt tussen de Ivoriaan en Sasa Kalajdzic, die een goed seizoen doormaakte bij VfB Stuttgart. Hij zou ook in beeld zijn bij Bayern München. Daar wil Robert Lewandowski vertrekken, waardoor een nieuwe aanvalsleider geen overbodige luxe is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen