Feyenoord wil Slot langer vastleggen na uitstekend debuutseizoen

1 juni 2022, 20:23

Feyenoord wil langer door met Arne Slot. De trainer werd tijdens dit seizoen al langer vastgelegd door een optie in het contract, maar nu kan hij een geheel nieuwe verbintenis tekenen. De oefenmeester beleefde een uitstekend debuutseizoen, waarin hij de ploeg naar de finale van de Conference League loodste.

Komende zomer worden veel uitgaande transfers verwacht in De Kuip. Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Marcos Senesi en Luis Sinisterra worden aan meerdere clubs gelinkt. De gehuurde Cyriel Dessers keert niet terug en wat er gebeurt met Guus Til is nog onduidelijk. Een langer verblijf van Slot kan volgens technisch directeur Frank Arnesen voor continuïteit zorgen bij de club. "Het klopt dat we daarmee bezig zijn'', vertelt de beleidsbepaler aan het Algemeen Dagblad.

Volgens het medium zouden meerdere clubs de trainer van Feyenoord al in de gaten houden. Momenteel ligt Slot nog twee jaar vast in De Kuip. Geïnteresseerde clubs moeten een afkoopsom betalen als ze de oefenmeester binnen willen hengelen. Als het aan Arnesen ligt, wordt hij dus voor een nog langere termijn vastgelegd.

Nieuwe start

De keuzeheer zal door het vertrek van meerdere basisspelers moeten bouwen aan een nieuwe ploeg. De sterspelers kunnen behoorlijk wat geld opleveren, maar slechts een klein gedeelte daarvan zal geïnvesteerd kunnen worden in nieuwelingen. Het wordt dus puzzelen voor Slot, die de verwachtingen heeft opgeschroefd met zijn uitstekende eerste jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen