'Kuyt heeft Franken en assistent niet nodig in technische staf ADO'

1 juni 2022, 21:51

Giovanni Franken zal komend seizoen niet meer op de bank zitten bij het eerste elftal van ADO Den Haag. De interim-trainer, die nog niet over de juiste papieren beschikt, komt niet in de plannen van Dirk Kuyt voor. De nieuwbakken oefenmeester mag zijn eigen technische staf samenstellen.

Franken kan wel een nieuwe functie krijgen in Den Haag, weet Omroep West. Wat hij nu gaat doen, is nog onduidelijk. Eerder was hij al jeugdtrainer en assistent. Hij liet zich eerder al kritisch uit over het feit dat hij van de voetbalbond niet langer aan het roer mag staan. Daarvoor heeft hij eerst het trainersdiploma nodig. "Ik doe nu de cursus, maar het duurt nog even. Ik ben maar een beperkte speler geweest, moet mij bewijzen en als ik dat doe, is het nog niet goed genoeg."

De interim-trainer, die net naast promotie greep, kreeg afgelopen week veel kritiek na zijn optreden tegen Excelsior. De oefenmeester wist zich niet te gedragen langs de lijn. "Hij had helemaal geen controle meer over zijn eigen act. Misschien wilde hij in het beginsel Simeone zijn, maar op het laatst had hij dat ook niet meer in de hand", stelde Sjoerd Mossou, terwijl ook Kenneth Perez duidelijk geen fan was. 

Lobby mislukt

Assistent Edwin Grünholz moet op zoek moet naar een andere club. Binnen ADO was er een lobby gaande om hem eindverantwoordelijk te maken, maar de keuze viel uiteindelijk op Kuyt. De voormalig speler van Feyenoord en Liverpool wil hem er niet bij hebben in de staf. Kuyt is nog niet officieel gepresenteerd, maar niets lijkt zijn komst nog in de weg te staan. Naar alle waarschijnlijkheid zet hij donderdag een handtekening onder zijn contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Erik
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grunholz hoeft niet op zoek naar andere club, hij combineerde ADO met 2e divisionist Quick Boys en de oude club van jawel Dirk Kuyt. Daar staat ie inmiddels al 3 jaar onder contract staat, waarvan 2 coronajaren. Ook volgend jaar staat Grunholz voor de groep, en kan ie zich volledig richten op 1 club.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen