Alderweireld kijkt uit naar Oranje-clash en reageert op Antwerp-gerucht

1 juni 2022, 19:25

Toby Alderweireld kijkt uit naar het Nations League-duels met Nederland. De verdediger heeft een verleden bij Ajax, wat deze wedstrijd extra speciaal maakt. Op de persconferentie blikt hij vooruit op het duel met het buurland, waar hij meerdere oude bekenden zal tegenkomen. Met Daley Blind en Davy Klaassen speelde hij nog samen.

"Dat wordt een speciale match, zeker in een vol huis", wordt hij geciteerd door Het Laatste Niuews. "De motivatie is er zeker. Maar de rivaliteit leeft misschien iets minder, zeker van onze kant uit. Vroeger keken wij op naar Nederland, dat is nu weg. Ik zie het nu vooral als een clash tussen twee grote landen. Ik kijk er enorm naar uit en we willen zeker winnen."

De verdediger zat de laatste acht maanden niet bij de selectie. Nu is hij wel weer van de partij. Waar Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois onlangs lieten weten dat ze weinig trek hadden in deze wedstrijden aan het einde van een bomvol seizoen, denkt Alderweireld daar anders over. "Ik heb in Qatar natuurlijk een iets minder druk seizoen gehad, dus ik ben hier nog vrij fris gearriveerd", aldus de mandekker, die onlangs met Marc Overmars werd gespot bij Royal Antwerp FC.

"Antwerp en ik hebben al langere tijd een goed contact. Met Overmars heb ik nog een goeie band van in de periode bij Ajax, waar we goed samengewerkt hebben. Maar op dit moment is er nog niets concreet - al weet je in het voetbal nooit, er kan veel gebeuren. En iedereen weet natuurlijk hoeveel ik van Antwerpen hou", besluit de verdediger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen