Llansana over toekomst: "Zit niet op nog een jaar Jong Ajax te wachten"

1 juni 2022, 15:06

De 21-jarige Enric Llansana zat de laatste weken van het seizoen bij de selectie van Ajax 1, maar wacht nog op zijn officiële debuut. De vraag is of het daar überhaupt van gaat komen. Dat is afhankelijk van de plannen die de nieuwe trainer Alfred Schreuder met de jonge verdediger heeft.

Llansana sprak met Ajax Life over zijn eigen toekomst. "Ik ben nu 21 en heb ook mijn doelstellingen. Dit is wel een leeftijd om aan spelen toe te komen op Eredivisieniveau. Het is niet zo dat ik te vroeg weg zou gaan als ik zou vertrekken", vond hij. "Ik heb inmiddels meer dan zestig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en merk dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Ik ben volwassener geworden en heb dit seizoen op meerdere vlakken stappen gemaakt."

Voorkeur voor Ajax

De voorkeur van Llansana is echter duidelijk: blijven en slagen bij Ajax. "In een ideale wereld speel ik volgend seizoen in het eerste van Ajax. Dat is mijn droom. Maar als ik straks van de nieuwe trainer te horen krijg dat er geen plaats voor mij is in de A-selectie en ik krijg tegelijkertijd een aanbieding van een goede Eredivisieclub, dan wordt dat een heel moeilijke beslissing."

"Ajax is en blijft mijn club", maakte hij nog eens duidelijk. "Ik ben niet iemand die zomaar weggaat. Maar wat moet, dat moet. Ik ben een speler in ontwikkeling en streef een topcarrière na. Als je één stapje omlaag moet zetten om er vervolgens weer twee omhoog te doen, dan doe je dat. Nog een jaar Jong Ajax zit ik niet echt op te wachten. Liever niet, laat ik het zo zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen