West Ham-verdediger Zouma krijgt straf kattenmishandeling te horen

1 juni 2022, 14:42

Kurt Zouma heeft zijn straf te horen gekregen voor het mishandelen van zijn kat. In februari doken beelden op waarop te zien was hoe hij het beest herhaaldelijk schopt en slaat. Nadat een eerdere boete is de verdediger nu ook een taakstraf opgelegd. Daarnaast mag hij vijf jaar lang geen katten in huis hebben.

De zaak kwam begin februari aan het licht, toen The Sun de beelden in handen kreeg. Te zien was hoe Zouma zijn kat sloeg en door de kamer heen schopte. Het voorval werd gefilmd door zijn broer Yoan Zouma, die door zijn club Dagenham & Redbridge FC geschorst werd. West Ham United besloot tegen Kurt Zouma echter geen actie te ondernemen. Wel wordt hij sindsdien vanaf de tribunes voortdurend aan het incident herinnerd.

Lees ook: 'Newcastle-spits terroriseert kattenbeul Zouma met miauwgeluiden'

Inmiddels is Zouma - die een week eerder al schuld bekende - dus voor de rechter verschenen. In totaal gaat het om een taakstraf van 180 uur en moet hij ruim tienduizend euro betalen aan kosten van de rechtszaak. Voor zijn broer gaat het om 140 uur taakstraf en ook hij mag vijf jaar lang geen katten meer houden. 

Voor Zouma heeft het incident overigens al meer gevolgen gehad. Zo betaalde hij eerder al een boete, werd zijn persoonlijke sponsorcontract met Adidas ontbonden en is hij niet langer welkom in het nationale elftal van Frankrijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen