Weg vrij voor Frenkie de Jong? Ten Hag definitief zonder Pogba

1 juni 2022, 13:35

Erik ten Hag zal bij Manchester United niet te maken gaan krijgen met Paul Pogba. Woensdag bevestigde de club dat de Fransman, die sowieso over een aflopend contract beschikt, deze zomer vertrekt uit Old Trafford. Mogelijk is de komst van Frenkie de Jong daarmee weer een stapje dichterbij.

Al langere tijd leek het erop dat Pogba zijn contract niet zou verlengen en dus zou vertrekken voor Ten Hag het roer echt overneemt in Manchester. Een terugkeer naar Juventus, waar de middenvelder zes jaar geleden vandaan werd gehaald, is volgens Italiaanse media erg dichtbij. Duidelijk is in ieder geval dat een langer verblijf bij United nu echt geen optie meer is. 

De nu 29-jarige Pogba verruilde zijn thuisland op zestienjarige leeftijd voor de jeugdopleiding van Manchester United. Een doorbraak bleef daar uit, want na zijn eerste wedstrijden in het eerste vertrok hij in 2012 naar Juventus. Vier seizoenen later keerde hij voor liefst 105 miljoen euro terug naar Manchester, waarmee hij destijds de duurste speler ooit werd. Het valt zeer te betwijfelen of hij die transfersom ooit heeft waargemaakt, maar in totaal speelde hij ondanks veel blessureleed toch 229 wedstrijden sinds zijn terugkeer. Daarin scoorde hij 39 keer en gaf hij 51 assists.

Frenkie de Jong

Al langere tijd is United op zoek naar versterkingen voor het middenveld om het naderende vertrek van Pogba op te vangen. Daarbij is Frenkie de Jong een van de voornaamste kandidaten. Zeker gezien de aanstelling van Ten Hag ligt een reünie tussen de twee voor de hand. Inmiddels zijn de gesprekken gestart, al is daarmee nog allerminst zeker dat de middenvelder de overstap ook daadwerkelijk zal gaan maken.

Lees ook: 'Man United opent gesprekken met Barcelona over Frenkie de Jong'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen