Lang eerlijk over slechte relatie met Schreuder: "Veel ruzie gehad''

1 juni 2022, 12:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noa Lang heeft teruggeblikt op de samenwerking met Alfred Schreuder bij Club Brugge. De twee, die elkaar nog kenden van Ajax, hadden bij de Belgische topclub een slechte relatie. Zo heeft de vleugelspeler bevestigd in een interview met Het Laatste Nieuws.

Tegenover het Belgische medium laat Lang weten dat hij niet had verwacht dat hij zo snel zou botsen met de nieuwe trainer van Ajax: "Ik was heel blij toen hij naar Club kwam, maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen", aldus de 22-jarige buitenspeler, die in de concrete belangstelling van AC Milan staat. "Door mij aan te pakken. Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd. Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen. Dat heb ik niet nodig. Ik leg nu eenmaal risico in mijn spel. Daar moet je niet boos om worden."

Lang geeft aan dat hij en zijn trainer knallende ruzie hebben gehad door dat soort situaties. "Veel bonje. We hebben geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen. Seraing was de druppel", doelt Lang op zijn wissel in het duel tegen de Belgische laagvlieger. "Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd. Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten."

Lees ook: Opvallend afscheidsinterview Lang: "Ik heb België heet gemaakt"

Schreuder heeft aangegeven dat hij zelf geleerd heeft van de ontstane situatie bij de kampioen van Belgie, wat Lang kan begrijpen: "Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd. Trouwens: voetbaltechnisch is Schreuder een hele goede trainer", geeft de aanvaller toe. "Niets op aan te merken. Alleen zijn we als personen gebotst."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen