Zoektocht herstart: nieuwe coach Heracles haakt af na degradatie

1 juni 2022, 11:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carlos Vicens wordt toch níét de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De Spaanse trainer was al vastgelegd voor het komende seizoen, maar door de veranderingen binnen de club hebben de beide partijen gezamenlijk toch anders besloten.

Vicens werd eerder gepresenteerd als verrassende opvolger van Frank Wormuth. Waar hij het afgelopen seizoen nog assistent van Pep Guardiola was bij Manchester City, zou hij in Almelo voor het eerst op eigen benen staan. Daarbij zal hij echter wel Eredivisievoetbal voor zich hebben gezien. De degradatie én het vertrek van technisch directeur Tim Gilissen, de man die hem had aangesteld, hebben voor een koerswijziging gezorgd.

De nieuwe technisch directeur Nico-Jan Hoogma lichtte het besluit toe op de clubwebsite. "Wij hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de ontstane situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels, en twijfels kunnen we niet gebruiken. We moeten alles op alles zetten om Heracles Almelo te laten terugkeren naar de Eredivisie. Daar hebben we alle focus voor nodig."

"Daarnaast kreeg Carlos de mogelijkheid om weer terug te keren naar Manchester City. Dat willen wij hem niet ontnemen", voegde hij daaraan toe. Vicens zal dus ook komend seizoen naast Guardiola in de dug-out zitten. "De komende tijd gaan we op zoek om hier de juiste invulling aan te geven", sloot Hoogma af.

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zuid-Amerikaanse taferelen bij wat tot voor kort werd gezien als "voorbeeldclub". Het enige wat er nu nog aan ontbreekt is het aanstellen van Gertjan Verbeek als nieuwe hoofdtrainer en we sluiten dit rampzalige seizoen in stijl af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen