Van Tirana naar Wembley voor Senesi: "Helpen die prijs te winnen"

1 juni 2022, 08:13   Bijgewerkt: 1 juni 2022, 08:26

Marcos Senesi heeft vanavond (woensdag) al de kans om de kater van de verloren Conference League-finale met Feyenoord weg te spoelen. Voor hem lonkt namelijk een debuut voor Argentinië, dat eveneens een finale speelt. De Copa América-winnaar neemt het in de Finalissima op tegen EK-winnaar Italië, het land waarvoor hij ook had kunnen uitkomen. 

Plotseling kreeg de verdediger, die tot dan toe nog niet verder was gekomen dan jeugdinternational, twéé uitnodigingen. "Opeens moest ik kiezen tussen twee nationale elftallen", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. "Maar ik was er toch snel uit. Ik droom al mijn hele leven van spelen voor Argentinië. Dat is zo groot voor mij en mijn hele familie, dát wil je als speler. Het voelt als een enorme eer. Natuurlijk komen er dan emoties los. Als jongetje droom je van dát moment. Dáár speel je voor."

Zo schudde Senesi deze week de handen van spelers als Lionel Messi, Angel Di María, Lautaro Martínez en Angel Correa. "Heel erg bijzonder", zo noemde hij het om samen met hen op het trainingsveld te staan. "Met grote spelers spelen is al prachtig en Messi is ook nog eens de buitencategorie. Ik ga er hier van genieten, al ben ik natuurlijk opgeroepen om te presteren, om mee te helpen die prijs te winnen. En niet om in verwondering om mij heen te kijken."

Finale

Voor Senesi zelf is het bovendien een kans om de kater van de wedstrijd tegen AS Roma in Tirana weg te spoelen en, zoals hij zelf zegt, 'met een beter gevoel op vakantie te gaan'. "Als ik nu terugkijk was het gewoon heel erg bijzonder om zo dicht bij een hoofdprijs te komen. In Tirana verloren we van AS Roma, óók een sterk elftal. Dat moet je linksom of rechtsom accepteren. We hebben genoten van de weg naar de finale en de mooie wedstrijden die we hebben gespeeld. Dat we niet ons beste spel speelden in Tirana, daar kunnen we niet omheen. Maar die wedstrijd is gespeeld."

Vanavond om 20.45 uur wacht voor Senesi op Wembley zijn persoonlijke revanche. "Een finale, en weer tegen Italianen. Hopelijk dit keer wel met een ander resultaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen