Oranje-droom Schouten komt uit: "Wel geschreeuwd in de auto"

1 juni 2022, 07:55   Bijgewerkt: 1 juni 2022, 08:04

Zijn eerste oproep voor Oranje was voor Jerdy Schouten een droom die uitkwam. De 25-jarige middenvelder heeft een bijzonder carrièrepad afgelegd - via ADO, Telstar en Excelsior kwam hij bij het Italiaanse Bologna terecht - maar heeft op die manier wel de aandacht van de bondscoach opgeëist. Dat is iets waar hij stiekem wel mee bezig was.

"Het blijft altijd een verrassing", begon Schouten over zijn oproep tegenover de NOS. "Maar ik moet ook zeggen dat ik altijd hoop heb gehad. Het is niet dat ik het verwachtte, maar ik deed hier wel ontzettend mijn best voor. Ik was er stiekem een beetje mee bezig. Of het een droom was? Natuurlijk. Voor elke jongen die op voetbal zit, is het doel om bij het Nederlands elftal te komen. Daar ben ik heel trots op."

Toch stopt het daar nog lang niet voor Schouten. Hij hoopt bij Oranje snel de knop om te zetten en zich direct te kunnen bewijzen. "Ik ben gelukkig ook wel vrij nuchter. Ik ben hier niet alleen voor de gezelligheid, ik wil laten zien wat ik kan. Dat ben ik van plan. Wat dat is? Ik hoop heel veel", lachte hij. "Ik heb veel vertrouwen in mezelf. Dat hoop ik vooral te laten zien."

Mooiste moment

Gevraagd naar het mooiste moment uit zijn loopbaan, noemt Schouten het telefoontje dat hij van Van Gaal kreeg. "Ik zat in de auto, onderweg naar Nederland vanuit Bologna. Toen kreeg ik een appje dat de bondscoach me wilde spreken. Toen is mijn vriendin even gaan rijden en heb ik gebeld. Ik hoop dat ik vrij nuchter overkwam, maar daarna heb ik wel even geschreeuwd in de auto."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen