Danjuma onthult: "Liverpool heeft mij op de voet gevolgd"

31 mei 2022, 19:51

Villarreal-aanvaller Arnaut Danjuma (25) staat op de scoutingslijstjes van Liverpool. De buitenspeler werd dit seizoen op de hoogte gebracht van de interesse van The Reds en droomt van een volgende stap, want hij wil altijd op het hoogste podium spelen. "Als er sportief iets beters komt, ga ik dat overwegen."

Dat vertelt Danjuma tijdens de uitzending van Rondo op Ziggo Sport. "Ik ben heel tevreden met de club, La Liga is een prachtige competitie. (...) Maar volgend seizoen spelen we Conference League in plaats van Champions League. Het is volgens mij een slechte eigenschap als je niet ambitieus bent", vertelt de buitenspeler over zijn huidige situatie. Liverpool is een van de clubs die aan de Nederlander werd gelinkt.

Dat verhaal blijkt deels te kloppen. "Ik heb zelf nooit contract met clubs tijdens een seizoen. Ik weet pas na het seizoen van de situatie af, maar ben wel op de hoogte gebracht dat Liverpool mij op de voet volgde. Maar dat heeft nog in niets geresulteerd", zei de aanvaller over de belangstelling van de Engelse grootmacht, die op zoek moet naar een opvolger voor de vermoedelijk vertrekkende Sadio Mané.

Lees ook: Dit is ons Champions League-elftal van het afgelopen seizoen

Met Villarreal kwam Danjuma nog in actie tegen Liverpool, maar kon in dat tweeluik niet volop gaan. "De eerste wedstrijd op Anfield speelde ik geblesseerd met injecties en dergelijke. Tijdens de return heb ik de wedstrijd ook echt aan mij voorbij moeten laten gaan, helaas. Een groot gemis", zei hij over de halve finale van het miljardenbal. Mede door die blessure moest hij de oproep voor het Nederlands elftal ook aan zich voorbij laten gaan.

Terugkijkend op het seizoen is Danjuma wel content. "Ik mag niet klagen. Individueel heb ik een goed seizoen gedraaid, ook in de Champions League. We hebben historie geschreven met Villarreal", aldus Danjuma, die links, rechts én als spits fungeerde. "Als diepe aanvaller heb ik mezelf wel positief verrast, daar kwam ik aardig uit de voeten. Voetbal is heel anders als je met de rug naar het doel staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen