Memphis ontkent: "Nooit uit de gratie geraakt onder Xavi"

31 mei 2022, 18:47

Memphis Depay (28) was sinds de komst van Xavi lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar de Nederlander ziet nog veel perspectief bij FC Barcelona. De aanvaller kijkt dan ook niet alleen maar positief terug op zijn debuutseizoen. "Natuurlijk heb ik ook mooie dingen laten zien. Ik ben topscorer van het elftal geworden ondanks mijn blessures. Maar het is niet geworden wat ik er van had gehoopt."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over zijn eerste seizoen in Camp Nou, waarover hij eerlijk zegt dat het niet makkelijk was. Dat heeft onder meer te maken met het vertrek van Lionel Messi, dat hijzelf ook nooit had verwacht. "Dat deed iets met de club natuurlijk", legt Memphis uit. De aanvaller werd samen met Pierre-Emerick Aubameyang met dertien goals wel topscorer van het seizoen, maar was - nadat hij weer helemaal fit was -, ook vaak slechts invaller.

"Ik ben echter nooit uit de gratie geraakt onder Xavi. Ik raakte op een ongelukkig moment geblesseerd en toen ik weer fit was, waren er drie nieuwe spelers gehaald. Barcelona won in die periode, dan ga je als trainer niet veranderen", verklaart Memphis over zijn rol als reserve. "Dat was voor mij persoonlijk wel een lastige periode. Maar ik heb mijn mond gehouden en op een gegeven moment komt die kans dan weer. Barcelona voelt als thuis na één seizoen."

Lees ook: 'Dest en zeven anderen slachtoffer renovatie van FC Barcelona'

Zijn tijdelijke plek op de bank onder Xavi heeft de geruchten over zijn toekomst ook weer flink doen aanwakkeren. Memphis tekende afgelopen zomer namelijk een tweejarig contract toen hij transfervrij overkwam van Olympique Lyon. Als hij niet bijtekent in Camp Nou, is de kans op een zomers vertrek aanzienlijk. Anders zou hij over één seizoen opnieuw een transfervrije overstap kunnen maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen