EK-selectie Leeuwinnen: géén Van de Sanden en Van Es

31 mei 2022, 16:38

De Nederlandse selectie van het vrouwenteam voor het EK in deze zomer is bekend. Danielle van de Donk wordt fit genoeg geacht voor speeltijd en zit derhalve bij de selectie van bondscoach Mark Parsons. Shanice van de Sanden is de bekendste naam die niet opgeroepen is en op de stand-by-lijst staat: zij was er sinds het EK in 2009 toen ze als zestienjarige meeging altijd bij op de eindtoernooien.

Dat heeft bondscoach Parsons dinsdagmiddag bekend gemaakt. Andere bekende afwezigen zijn Kika van Es (FC Twente), Katja Snoeijs (Bordeau) en Fenna Kalma (FC Twente): zij staan allen wel op de stand-by-lijst van Parsons. Dat geldt ook voor Jill Baijings (SGS Essen), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Chasity Grant (AFC Ajax), en Jacintha Weimar (Feyenoord). 

Dat Van de Donk fit genoeg is om mee te gaan naar Engeland, dat gecoacht wordt door Sarina Wiegman, is een meevaller voor Parsons. "De terugkeer van Danielle is heel mooi nieuws voor ons allemaal. Zij is zowel binnen als ook buiten het veld een waardevolle kracht voor het team en ik ben onder de indruk van de manier waarop zij in aanloop naar het EK maandenlang keihard, succesvol, aan haar herstel gewerkt heeft", aldus de keuzeheer.

Voor Daphne van Domselaar en Barbara Lorsheyden speelsters Esmee Brugts, Kerstin Casparij, Cailtin Dijkstra, Damaris Egurolla, Romée Leuchter en Marisa Olislagers betekent het hun eerste deelname aan een groot toernooi  met de leeuwinnen. Daarmee kiest Parsons duidelijk voor meer jeugd op het EK, waar Oranje tegenover Zweden (9 juli in Sheffield), Portugal (13 juli in Leigh) en Zwitserland (17 juli in Sheffield) staat. De finale van het eindtoernooi staat gepland op 31 juli in Wembley. 

Volledige selectie:

Keepers 

Daphne van Domselaar 

Barbara Lorsheyd 

Sari van Veenendaal 

Verdedigers 

Kerstin Casparij 

Caitlin Dijkstra 

Merel van Dongen 

Stefanie van der Gragt  

Dominique Janssen 

Aniek Nouwen  

Marisa Olislagers 

Lynn Wilms 

Middenvelders 

Danielle van de Donk 

Damaris Egurrola 

Jackie Groenen  

Victoria Pelova 

Jill Roord  

Sherida Spitse 

Aanvallers 

Lineth Beerensteyn  

Esmee Brugts 

Renate Jansen 

Romée Leuchter 

Lieke Martens 

Vivianne Miedema  

  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beide zijn ook wel klaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen