Timber hoeft niet weg bij Ajax: "Kan me daar nog ontwikkelen"

31 mei 2022, 16:24

Ajax-verdediger Jurriën Timber (20) hoeft deze zomer van zichzelf niet per se een stap te maken naar een andere club. De achterhoedespeler denkt dat hij zichzelf ook in Amsterdam nog volop kan groeien als voetballer komend seizoen. "Natuurlijk kan ik me daar nog verder ontwikkelen."

Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf. "Dat weet ik 100 procent zeker. Ik heb niet het gevoel dat ik klaar ben bij de club", legt Timber uit. Daarmee sluit hij overigens een zomerse overstap op voorhand niet volledig uit. "Bij andere clubs kan ik me ook ontwikkelen", weet Timber anderzijds ook. 

Pas na de interlandperiode met het Nederlands elftal gaat hij nadenken over de toekomst, waarin naar eigen zeggen 'zijn gevoel' de doorslag zal geven. "Het plaatje moet kloppen. Je kan wel naar een grote club gaan. Maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven. En Ajax is ook een grote club", vindt Timber, die weet dat zijn lengte een aandachtspuntje blijft. 

Lees ook: Dit mag Erik ten Hag (ongeveer) uitgeven op de transfermarkt

"Ik train daarom veel op springen, want ik wil beter leren koppen. Het is ook een uitdaging om seizoen in seizoen uit vrij constant te presteren. Vanuit een standaardniveau steeds beter worden. Dat is mijn doel", legt hij daarover uit. Uit recente statistieken bleek overigens ook dat Timber op dit moment weinig hinder ervaart van zijn geringe lengte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen