Dit is het perspectief voor Gravenberch bij Bayern München

12 juni 2022, 13:54

Ryan Gravenberch heeft zijn transfer naar het Duitse Bayern München definitief te pakken, zo heeft directeur Hasan Salihamidzic bevestigd. De twintigjarige middenvelder gaat in het zuiden van Duitsland een contract voor vijf seizoenen tekenen. Wat is het perspectief voor Gravenberch?

"Gravenberch heeft getekend, de deal is rond", bevestigt de directeur van Bayern München. "Hij is een van de allergrootste talenten van Europa." De talentvolle middenvelder laat Ajax door zijn keuze na twaalf seizoenen achter zich. In 2010 werd Gravenberch naar de jeugdopleiding van de Amsterdamse club gehaald, waarna hij op zestienjarige leeftijd al debuteerde in de hoofdmacht van de kampioen van Nederland. Nu wacht een prachtige vervolgstap bij de Rekordmeister van Duitsland: Bayern München.

Het zal voor Gravenberch echter wel een flinke uitdaging worden in München. De concurrentie is enorm bij de topclub, waardoor het interessant om te zien wordt wat de rol wordt van Gravenberch in zijn eerste jaar bij Bayern München. De laatste maanden bij Ajax ontstond er meer kritiek op het spel van Gravenberch. Analisten vonden dat de veelzijdige middenvelder een belangrijker aandeel in het spel van de Amsterdamse club moest hebben. Gravenberch was té wisselvallig, waardoor hij voornamelijk in  de tweede seizoenshelft niet constant presteerde.

Aangezien Gravenberch zijn contract bij Ajax, dat in de zomer van 2023 af zou lopen, niet wil verlengen is dit het juiste moment voor een transfer. De Amsterdammers kunnen nu namelijk nog een mooie transfersom ontvangen (naar verluidt zo'n 24,5 miljoen euro) voor de middenvelder, die zelf met een jaarsalaris van naar verluidt tien miljoen euro ook goed gaat verdienen.

Lees ook: Overmars-vergissing prikkelde transfergedachte bij Gravenberch

Echter lijkt het wel een lastig eerste jaar te gaan worden voor de middenvelder. In het 4-2-3-1 systeem van Bayern München wordt er door trainer Julian Nagelsmann gespeeld met Joshua Kimmich en Leon Goretzka als controlerende middenvelders, terwijl Thomas Müller opgesteld staat als aanvallende middenvelder. Kansen op een basisplek lijken in het eerste jaar voor Gravenberch dan ook niet groot, aangezien Goretzka en Kimmich absolute sterkhouders zijn bij Der Rekordmeister. Met het transfervrije vertrek van Corentin Tolisso valt er voor Gravenberch wel één concurrent weg, maar het lijkt erop dat de geboren Amsterdammer het moet doen met een tussenjaar, waarin hij vooral als invaller binnen de lijnen gaat komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen